Viktig melding
Kryss/lukk ikon

Koronaviruset - oppdatert 2. april

Lørdag 28. mars åpnet gjenvinningsstasjonen i Sørlandsparken igjen MED REDUSERT KAPASITET. Mjåvann gjenvinningsstasjon holder åpent MED REDUSERT KAPASITET. For å begrense antall kunder samlet inne på stasjonen vil biler bli sluppet inn i puljer. Vi oppfordrer innbyggerne om å ikke bruke den ekstra tiden de har i hjemmet, til å rydde i garasjen og kjøre unna avfall. Støleheia Avfallsanlegg har nye åpningstider: Mandag-fredag 07.30-15.00. Høllen Vest samt Mjåvann Bruktbutikk holdes stengt. Administrasjonen i Vige er stengt, men vi besvarer alle henvendelser på telefon og e-post. Ha tålmodighet med tømming av husholdningsavfall i disse koronatider. Renovatørene vil også hente inn husholdningsavfall utover vanlige tømmetider. Vennlig hilsen Avfall Sør

Gatekunst laget av plastavfall

På Tangen i Kristiansand kan du nå se et nytt kunstverk av plastavfall, dekorert på en fasadevegg. «Half seals» er en utstilling av den portugisiske gatekunstneren Bordalo II. Kunstnerens egentlige navn er Artur Bordalo, og var i Kristiansand i mai 2019, som en del av et gatekunstprosjekt til Kristiansanderen Arne Wilhelm Tellefsen. Kunstneren har som mål å markere effekten av avfall på miljøet. Tanken er ikke å gjøre noe vakkert ut av avfall, det er å få folk til å stoppe opp, se og forstå hva som ligger bak det.

Avfall Sør har samlet inn og levert plastavfall til kunstprosjektet. Blant annet gamle søppeldunker og ulike typer hard plastavfall som er levert inn til gjenvinningsstasjon. Gamle utrangerte fiskegarn er hentet inn fra notbøteriet på Flekkerøya.

Kunstprosjektet er initiert av Arne Vilhelm Tellefsen, som ved foretaket Deconform skaper kunst i det offentlige rom. Tellefsen står for produksjon og formidling av kunst, med et særlig fokus på kunst i grenselandet mellom urban kunst og samtidskunst.

Prosjektet Half seals på Tangen er finansiert og støttet av blant annet Norsk Kulturråd, Kristiansand kommune og en rekke lokale støttespillere.

Veggkunsten er å finne på Tangen i Kristiansand, om lag 50 meter bak Snadderkiosken.