Viktig melding
Kryss/lukk ikon

Problemer med å melde deg av vårt SMS-varsel?

Avfall Sør har for tiden utfordringer med SMS-tjenesten på tømming av avfall. Er du av dem som ikke klarer å melde deg av SMS-tjenesten? Vennligst ta kontakt med oss på 38 17 70 70 eller send en e-post til post@avfallsor.no så hjelper vi deg. Beklager bryderiet!

Gatekunst laget av plastavfall

På Tangen i Kristiansand kan du nå se et nytt kunstverk av plastavfall, dekorert på en fasadevegg. «Half seals» er en utstilling av den portugisiske gatekunstneren Bordalo II. Kunstnerens egentlige navn er Artur Bordalo, og var i Kristiansand i mai 2019, som en del av et gatekunstprosjekt til Kristiansanderen Arne Wilhelm Tellefsen. Kunstneren har som mål å markere effekten av avfall på miljøet. Tanken er ikke å gjøre noe vakkert ut av avfall, det er å få folk til å stoppe opp, se og forstå hva som ligger bak det.

Avfall Sør har samlet inn og levert plastavfall til kunstprosjektet. Blant annet gamle søppeldunker og ulike typer hard plastavfall som er levert inn til gjenvinningsstasjon. Gamle utrangerte fiskegarn er hentet inn fra notbøteriet på Flekkerøya.

Kunstprosjektet er initiert av Arne Vilhelm Tellefsen, som ved foretaket Deconform skaper kunst i det offentlige rom. Tellefsen står for produksjon og formidling av kunst, med et særlig fokus på kunst i grenselandet mellom urban kunst og samtidskunst.

Prosjektet Half seals på Tangen er finansiert og støttet av blant annet Norsk Kulturråd, Kristiansand kommune og en rekke lokale støttespillere.

Veggkunsten er å finne på Tangen i Kristiansand, om lag 50 meter bak Snadderkiosken.