Det er mange gode grunner for å kvitte seg med klær og ting man ikke lenger bruker. Men det er ikke nødvendig å kaste dem! Det er mulig å selge ting på Finn, Tise og andre salgsgrupper for eksempel på Facebook. Klær og sko, også utslitte, kan leveres i tekstiltårn som står på offentlige plasser og drives av ulike frivillige organisasjoner. Avfall Sør ønsker at mest mulig av ressurser går til ombruk. På våre gjenvinningsstasjoner kan du levere til ombruk. Mye av det som er brukbart selges videre på Mjåvann Bruktbutikk, slik at noen andre kan få nytte av det.

Visste du også at gjennom prosjektet «Gratis Bokhylle» kan du hente gratis bøker på innbyggertorget i Rådhuskvartalet i Kristiansand? Vi er interessert i å tilby dette andre steder også. Mjåvann Bruktbutikk har bygd om butikklokalene, og har nå plass til mange flere varer! Masser av kjøkkenutstyr, servise, møbler, pynteting, bøker, DVD’er og annet settes daglig ut i hyllene. Å kjøpe brukt er både trendy, klokt og nyttig. Kom en tur, da vel – og spar både penger og miljø!

Reparasjon

Jo lenger levetid et produkt har, jo lavere belastning har produktet på miljøet og klimaet. Dersom en har produktet lenge, er det ikke nødvendig å bruke så mye av nye ressurser, som metaller, bomull, lin, plast, treverk etc. til nye produkter. Å kjøpe nye ting er ofte billig på kort sikt, men selv billige varer kan ha stor miljøbelastning.

Lær deg noe nytt:

Både på Youtube, på ulike nettsider og i bøker kan du få råd og tips om reparasjon av for eksempel:

  • Klær
  • Møbler
  • Skinn/lær
  • Maskiner
  • Elektriske produkter
  • Sliping av kniver, økser med mer

Har du ti tommeltotter og liten selvtillit når det gjelder reparasjon?

Se på oversikten over lokale reparatører under, og kontakt en av dem.

Vil du lære av andre hvordan de reparerer, kan du bli med i for eksempel Fikselauget, nabofellesskap med sykkelreparasjon eller snekring, syklubber/strikkeklubber (der en syr og ikke bare prater), strikkekafé og mye, mye mer.