BioposerBioposene er nedbrytbare og ideelle til å samle matavfall i på kjøkkenet.  Ikke stu posen for full og knytt igjen før du legger den i brun avfallsdunk.

Når kommer bioposene?

Fra mandag 12. februar 2018 vil renovatøren  dele ut bioposer. Nytt av året er at renovatøren legger ut en rull på alle brune dunker som er satt frem. Har du ikke mottatt rull med bioposer når vi kommer til mars måned kan du gjøre følgende:

  • Knytt på en biopose på den brune dunken. Renovatøren vil da legge på en ny rull bioposer på brun dunk.

 

Ruller med bioposer kan også hentes her: 

Borettslag

Det er ingen endring med utdeling av bioposer til borettslag.  Avfall Sør sørger for at renovatøren deler ut bioposer til vaktmester eller annen kontaktperson i henhold til lister.

 

Bioposer har en begrenset holdbarhet

Bioposene er 100 % komposterbare og inngår som en naturlig del i komposteringsprosessen sammen med bioavfallet. Bioposen kan nedbrytes på mellem 10-45 dager. Bioposene har også en begrenset holdbarhet og på hver rull er det trykt et tall - for eksempel 46/17 som betyr at bioposene er produsert i uke 46 i 2017. Bioposer som er lagret mer enn ett år har lettere for å revne. Men , man kan også ha bioposer som er 5-6 år gamle og lagret mørkt og kjølig som fungerer prima. Eller man kan ha bioposer produsert i 2017 som er lagret varmt, i sollys og som revner lett som følge av at nedbrytningsprosessen har begynt.

 

Kun bioposer til matavfall

Det er ikke tillatt å bruke vanlige plastposer eller bæreposer av plast til å emballere matavfallet i. Kildesortert bioavfall er biologisk nedbrytbart og blir omdannet til flotte kompost- og jordprodukter på Støleheia.