BioposerBioposene er nedbrytbare og ideelle til å samle matavfall i på kjøkkenet.  Ikke stu posen for full og knytt igjen før du legger den i dunk for bioavfall.

Hvordan får jeg nye bioposer? 

Bioposer får du ved å knytte en tom biopose på håndtak på dunk for bioavfall.

I nødstilfelle kan du hente et par poser her: 

 

Borettslag - bestilling av bioposer

Ny rutine fra sommeren 2020 er at leder av borettslag/sameie eller vaktmester må ta kontakt med Avfall Sør når de ønsker bioposer og plastsekker utlevert.
Rullene utleveres av Norsk Gjenvinning på fast ukedag etter bestilling.
Abonnenter i borettslag/sameie kan fortsette med å knytte på pose på dunken – i så fall er det viktig at den som har knyttet på pose gir beskjed til de andre, slik ingen andre tar disse.
Det er mulig å motta mindre enn 1 rull/sekk pr boenhet. Ikke flere.
Bioposer og plastsekker til borettslag deles ikke lengre automatisk ut av Avfall Sør.

Borettslag - unngå gamle bioposer

Bioposer er ferskvare og har en begrenset holdbarhet. Bioposer som er lagret mer enn ett år har lettere for å revne enn nye.
Eldre bioposer bør ikke ligge tilgjengelig for beboere, men kastes.

 

Bioposer har en begrenset holdbarhet

Bioposene er 100 % komposterbare og inngår som en naturlig del i komposteringsprosessen sammen med bioavfallet. Bioposen kan nedbrytes på mellem 10-45 dager. Bioposene har også en begrenset holdbarhet og på hver rull er det trykt et tall - for eksempel 46/17 som betyr at bioposene er produsert i uke 46 i 2017. Bioposer som er lagret mer enn ett år har lettere for å revne. Men , man kan også ha bioposer som er 5-6 år gamle og lagret mørkt og kjølig som fungerer prima. Eller man kan ha bioposer produsert i 2017 som er lagret varmt, i sollys og som revner lett som følge av at nedbrytningsprosessen har begynt.

 

Kun bioposer til matavfall

Det er ikke tillatt å bruke vanlige plastposer eller bæreposer av plast til å emballere matavfallet i. Kildesortert bioavfall er biologisk nedbrytbart og blir omdannet til flotte kompost- og jordprodukter på Støleheia.