Viktig melding
Kryss/lukk ikon

Vær med å begrense smittespredning av koronaviruset - oppdatert 24. juni

Jo flinkere vi alle er til å følge råd, holde avstand og vise hensyn, jo fortere kan vi håpe på å få hverdagen vår tilbake. Avfall Sørs fire gjenvinningsstasjoner har ordinære åpningstider. Vi oppfordrer innbyggerne om å sortere avfallet før man besøker gjenvinningsstasjonen, så går køen raskere. Mjåvann Bruktbutikk har åpnet som normalt. Administrasjonen i Vige er stengt, men vi besvarer alle henvendelser på telefon og e-post. Ha tålmodighet med tømming av husholdningsavfall i disse koronatider. Renovatørene vil også hente inn husholdningsavfall utover vanlige tømmetider. Vennlig hilsen Avfall Sør

BioposerBioposene er nedbrytbare og ideelle til å samle matavfall i på kjøkkenet.  Ikke stu posen for full og knytt igjen før du legger den i dunk for bioavfall.

Hvordan får jeg nye bioposer? 

Bioposer får du ved å knytte en tom biopose på håndtak på dunk for bioavfall.

I nødstilfelle kan du hente et par poser her: 

Borettslag

Det er ingen endring med utdeling av bioposer til borettslag.  Avfall Sør sørger for at renovatøren deler ut bioposer til vaktmester eller annen kontaktperson i henhold til lister.

 

Bioposer har en begrenset holdbarhet

Bioposene er 100 % komposterbare og inngår som en naturlig del i komposteringsprosessen sammen med bioavfallet. Bioposen kan nedbrytes på mellem 10-45 dager. Bioposene har også en begrenset holdbarhet og på hver rull er det trykt et tall - for eksempel 46/17 som betyr at bioposene er produsert i uke 46 i 2017. Bioposer som er lagret mer enn ett år har lettere for å revne. Men , man kan også ha bioposer som er 5-6 år gamle og lagret mørkt og kjølig som fungerer prima. Eller man kan ha bioposer produsert i 2017 som er lagret varmt, i sollys og som revner lett som følge av at nedbrytningsprosessen har begynt.

 

Kun bioposer til matavfall

Det er ikke tillatt å bruke vanlige plastposer eller bæreposer av plast til å emballere matavfallet i. Kildesortert bioavfall er biologisk nedbrytbart og blir omdannet til flotte kompost- og jordprodukter på Støleheia.