Viktig melding
Kryss/lukk ikon

Koronaviruset - oppdatert 2. april

Lørdag 28. mars åpnet gjenvinningsstasjonen i Sørlandsparken igjen MED REDUSERT KAPASITET. Mjåvann gjenvinningsstasjon holder åpent MED REDUSERT KAPASITET. For å begrense antall kunder samlet inne på stasjonen vil biler bli sluppet inn i puljer. Vi oppfordrer innbyggerne om å ikke bruke den ekstra tiden de har i hjemmet, til å rydde i garasjen og kjøre unna avfall. Støleheia Avfallsanlegg har nye åpningstider: Mandag-fredag 07.30-15.00. Høllen Vest samt Mjåvann Bruktbutikk holdes stengt. Administrasjonen i Vige er stengt, men vi besvarer alle henvendelser på telefon og e-post. Ha tålmodighet med tømming av husholdningsavfall i disse koronatider. Renovatørene vil også hente inn husholdningsavfall utover vanlige tømmetider. Vennlig hilsen Avfall Sør

Sekk til plastemballasje

-sorter ut plastemballasje, spar plass i dunk for restavfall og reduser renovasjonsgebyret!

Plastemballasje hentes nå på samme dato som papir og papp; hver 4. uke.

Denne husstandsbrosjyren om sorteringsordningen ble sendt husholdningene i begynnelsen av januar. 2018.

Per august 2018 sorterer husstandene ut dobbelt så mye plastemballasje som på samme tid i 2017. 
Takk - det hjelper at du sorterer!

 

Ruller med plastsekker kan også hentes her: 

Spørsmål og svar
Vi har samlet noen vanlige spørsmål med svar. Klikk her for å vise alle.

Standardløsning
Standardløsningen er at plastemballasjen samles i sekker som settes ut sammen med dunk for papiravfall for tømming hver 4.uke. Ordningen er inkludert i fastgebyret. Innsamling i sekk er en enkel og effektiv løsning for god sortering. Sekkene er på 240 liter, og veier ca 3 kg når de er fulle.

Kun ren plastemballasje
Skyll og rengjør skitten plastemballasje i kaldt vann. Skitten emballasje kan ødelegge gjenbruksverdien av plastemballasjen. Er plastemballasjen vanskelig å få ren, kast i grå dunk for restavfall.

Oppsamling
Ren plastemballasje samles i bæreposer, typisk på kjøkkenet, og legges i sekker som kan oppbevares på vaskerom, i garasjen eller annet egnet sted, fortrinnsvis under tak. Det kan være praktisk med et sekkestativ eller oppheng på vegg.

Klikk her for eksempler på lokale forretninger som har sekkestativ til salgs.

Dersom man ønsker en ekstra rull viser man det med å knytte en vanlig bærepose på dunk for papiravfall ved tømming.

Husk på at mye plastemballasje kastes i dag i grå dunk. Med ny ordning kan dere derfor vurdere å redusere størrelse, antall eller tømming av dunk for restavfall. Når dere tømmer mindre, vil det medføre reduserte gebyrkostnader. Se sorteringsveileder på norsk og 11 andre språk, eller kontakt oss for tilpasset materiell.

Alternativ løsning
Abonnenter med fellesløsning for åtte eller flere boenheter og dunker på 660 eller 1000 liter får mulighet til å velge dunk for plastemballasje. Klikk her for å lese informasjonsbrev som er sendt ut om dette. Løsningen med dunker medfører et ekstra årsgebyr på kr 300,- per dunk.

Dersom dere ønsker alternativ løsning, fyll ut skjemaet nedenfor.

Kontaktskjema plastinnsamling - for fellesløsning med åtte eller flere boenheter:Oppgi antall