Viktig melding
Kryss/lukk ikon

Vær med å begrense smittespredning av koronaviruset - oppdatert 26. mai

Jo flinkere vi alle er til å følge råd, holde avstand og vise hensyn, jo fortere kan vi håpe på å få hverdagen vår tilbake. Ved Avfall Sørs fire gjenvinningsstasjoner er vi nå tilbake med ordinære åpningstider. Til tider vil det være redusert kapasitet. For å begrense antall kunder samlet inne på stasjonene vil biler i slike tilfeller bli sluppet inn i puljer. Vi oppfordrer innbyggerne om å sortere avfallet før man besøker gjenvinningsstasjonen, så går køen raskere. Mjåvann Bruktbutikk åpnet onsdag 6. mai. Administrasjonen i Vige er stengt, men vi besvarer alle henvendelser på telefon og e-post. Ha tålmodighet med tømming av husholdningsavfall i disse koronatider. Renovatørene vil også hente inn husholdningsavfall utover vanlige tømmetider. Vennlig hilsen Avfall Sør

Riktig sortering starter hjemme

Start sorteringen hjemme! Du kan få tak i hensiktsmessige beholdere til hver avfallstype. Dermed er alt allerede sortert fra første øyeblikk! Lag dine egne sorteringsrutiner, og få hele familien med!

Grovsortér avfallet før du reiser hjemmefra, så sparer du tid på gjenvinningsstasjonen.

Særlig på lørdager er det lange køer inn til våre gjenvinningsstasjoner. Typisk for en vanlig levering er også at bilen er full av forskjellige typer avfall.

Du kan spare mye tid på et godt system hjemme. Organisér avfallet og legg en plan for hvordan du fyller bilen og tilhengeren.

Da går det som en lek når du kommer til oss.

 

Inne trenger du minimum fem enheter for sortering:

  1. Papp/papir  
  2. Bioavfall 
  3. Plast (som legges i gjennomsiktig sekk og festes på dunk for papiravfall). 
  4. Glass-/metallemballasje (egen dunk fra våren 2019).
  5. Restavfall 

 

Gode rutiner sparer deg for tid

Vi har et godt utprøvd system for hvordan containerne er plassert ved siden av hverandre. Du skal ikke trenge å løpe over hele plassen. Har du for eksempel mest trevirke og metall med deg, er det ikke mange skrittene før du kan si "sayonara, avfall!"  

Vi har bedre ting å bruke tiden på stasjonen til enn å stå og slite metall fra tre og plast fra papp. Gjør jobben når du kaster og sorterer hjemme, så er det verdens raskeste jobb å lempe det ut.

Ha et godt system hjemme til alt du ikke kaster i de sekk og dunker. 

Finn et fast sted, kanskje i garasjen, der alt elektronisk og farlig avfall kan samles. Leverer du dette på gjenvinningsstasjonen, blir over 90 prosent av det gjenvunnet, og farlige stoffer forsvarlige destruert.

 

Praktiske råd

Batterier og lyspærer kan du levere på butikken. Ta det med deg når du gjør helgeinnkjøpene og panter flasker, og den gode vanen blir raskt til noe du gjør uten å tenke over det.

Har du små beholdere med hanker, så de er lette å bære med seg ut i bilen, gjør det jobben enda enklere.

For det er jo tid vi sparer, i tillegg til å spare miljøet.

Du vil jo kanskje heller slappe av hjemme med en god bok eller en hyggelig kopp kaffe med venner, enn å bli stående bøyd over tilhengeren og leke arkeolog.

Til slutt, tusen takk for at du kildesorterer, vi elsker at du gjør det, og naturen trekker et lettelsens sukk for hver gang vi leverer noe til gjenvinning.

Her ser du en komplett oversikt over hva som skal hvor

 

Facebook like ikon Få nyttige tips og praktisk informasjon.
Følg oss på Facebook