Du sparer på å tømme sjeldnere

Rett i brun dunk? Neida, du trenger ikke nødvendigvis det. Husholdninger som inngår avtale om hjemmekompostering eller Bokashi vil slippe å betale det variable tømmegebyret. Du sparer penger selv, og sparer miljøet!

Setter du dunken ut sjeldnere, sparer du penger. Sorterer du smartere, kan du klare deg med færre tømminger i måneden.

Brett papp og papir godt, så fyller du den grønne dunken langsommere. 

For å tømme den minste brune dunken tar vi 34 kroner per gang. Hva kan du gjøre for å kaste mindre bioavfall? For det første, vi må bli flinkere til å spise opp all mat. Det gjelder oss alle, og dersom vi samler opp alle brødene som kastes uten å bli spist i Norge gjennom et helt år, kunne vi laget en rekke med brød fra Nordkapp til Cape Town.

 

Kompostér hjemme

Dersom du har egen kompostbinge i hagen, eller benytter deg av hjemmekompostering eller Bokashi - en enkel og smart kjøkkenkompostering som på få uker omdanner matavfall til næringsrik jord og gjødsel, vil du også merke at dunken vil fylles langsommere.

De som inngår avtale om hjemmekompostering vil slippe å betale det variable tømmegebyret for brun dunk, og du betaler bare det årlige administrasjonsgebyret på 67 kroner. Det sparer du litt over en halv tusenlapp på i året.

Les mer om hjemmekompostering og Bokashi

Både du og miljøet sparer på å tenke smart.

Hvor ofte har vi ikke dyttet den brune dunken full av kvist og kvast etter å ha beskåret busker i hagen? En kompostkvern tar den jobben lett, og gradvis kan du sitte og se kompostbingen bli til jord. Hvis du da ikke vil bruke den tiden til å pleie andre interesser.

Vi foreslår det siste.

 

Spar penger!

Hvor mye koster det å tømme den minste, grå dunken? Det er 40 kroner, det. Tre liter melk. Eller en kilo sjampinjong på butikken.

En kilo sjampinjong er ganske mye.

Og for å være ærlig, de pengene du sparer i året på å sette ut dunkene til tømming litt sjeldnere, blir fort en helaften på restaurant for deg og din utkårede.

Takk for at du tenker på miljøet. Det skal du også tjene på.

Facebook like ikon Få nyttige tips og praktisk informasjon.
Følg oss på Facebook

SMS-varsling

Motta SMS dagen før vi henter papp, papir og plastemballasje. Registrer ditt mobilnummer i skjemaet under.