Viktig melding
Kryss/lukk ikon

Vær med å begrense smittespredning av koronaviruset - oppdatert 26. mai

Jo flinkere vi alle er til å følge råd, holde avstand og vise hensyn, jo fortere kan vi håpe på å få hverdagen vår tilbake. Ved Avfall Sørs fire gjenvinningsstasjoner er vi nå tilbake med ordinære åpningstider. Til tider vil det være redusert kapasitet. For å begrense antall kunder samlet inne på stasjonene vil biler i slike tilfeller bli sluppet inn i puljer. Vi oppfordrer innbyggerne om å sortere avfallet før man besøker gjenvinningsstasjonen, så går køen raskere. Mjåvann Bruktbutikk åpnet onsdag 6. mai. Administrasjonen i Vige er stengt, men vi besvarer alle henvendelser på telefon og e-post. Ha tålmodighet med tømming av husholdningsavfall i disse koronatider. Renovatørene vil også hente inn husholdningsavfall utover vanlige tømmetider. Vennlig hilsen Avfall Sør

Du sparer på å tømme sjeldnere

Rett i dunk for bioavfall? Neida, du trenger ikke nødvendigvis det. Husholdninger som inngår avtale om hjemmekompostering eller Bokashi vil slippe å betale det variable tømmegebyret. Du sparer penger selv, og sparer miljøet!

Setter du dunken ut sjeldnere, sparer du penger. Sorterer du smartere, kan du klare deg med færre tømminger i måneden.

Brett papp og papir godt, så fyller du dunken for papiravfall langsommere. 

For å tømme den minste dunken for bioavfall tar vi 34 kroner per gang. Hva kan du gjøre for å kaste mindre bioavfall? For det første, vi må bli flinkere til å spise opp all mat. Det gjelder oss alle, og dersom vi samler opp alle brødene som kastes uten å bli spist i Norge gjennom et helt år, kunne vi laget en rekke med brød fra Nordkapp til Cape Town.

 

Kompostér hjemme

Dersom du har egen kompostbinge i hagen, eller benytter deg av hjemmekompostering eller Bokashi - en enkel og smart kjøkkenkompostering som på få uker omdanner matavfall til næringsrik jord og gjødsel, vil du også merke at dunken vil fylles langsommere.

De som inngår avtale om hjemmekompostering vil slippe å betale det variable tømmegebyret for dunk for bioavfall, og du betaler bare det årlige administrasjonsgebyret på 67 kroner. Det sparer du litt over en halv tusenlapp på i året.

Les mer om hjemmekompostering og Bokashi

Både du og miljøet sparer på å tenke smart.

Hvor ofte har vi ikke dyttet dunken for bioavfall full av kvist og kvast etter å ha beskåret busker i hagen? En kompostkvern tar den jobben lett, og gradvis kan du sitte og se kompostbingen bli til jord. Hvis du da ikke vil bruke den tiden til å pleie andre interesser.

Vi foreslår det siste.

 

Spar penger!

Hvor mye koster det å tømme den minste dunken for restavfall? Det er 40 kroner, det. Tre liter melk. Eller en kilo sjampinjong på butikken.

En kilo sjampinjong er ganske mye.

Og for å være ærlig, de pengene du sparer i året på å sette ut dunkene til tømming litt sjeldnere, blir fort en helaften på restaurant for deg og din utkårede.

Takk for at du tenker på miljøet. Det skal du også tjene på.

Facebook like ikon Få nyttige tips og praktisk informasjon.
Følg oss på Facebook