Plast i pose er fot i hose

Kanskje du kan bruke plastflaskene et par ganger til før du kaster dem? I sekken på skogturen eller til ekstra drikkevann på trening. Deretter sender du den inn i kretsløpet, og plast blir til ny plast.

Nå sorterer nesten alle plastemballasje. Skyll, vask, stapp og kast i samme sekk. Heng det vekk.

Plast finnes i nesten alt vi bruker av husholdningsartikler og mat. Det er en utfordring å holde det unna, for vi omgir oss med plast fra den første youghurten om morgenen til posen med drops vi unner oss til den hellige Netflix-halvtimen etter at ungene har lagt seg.

Det er likevel meningen at det skal være enkelt for deg, og vi holder gebyrene nede fordi du allerede er flink til å sortere.

 

Vi kaster mindre

Vi kan alle bli enda flinkere, gjøre enda mer for å øke graden av resirkulert plast. Vi har allerede redusert mye av husholdningsavfallet her i landet, og nå gir vi oss ikke. Vi skal kaste mindre, og kaste smartere de neste årene.

Så vi anbefaler:

Sortér ut plastemballasje, spar plass i grå dunk og reduser renovasjonsgebyret!

Nå får alle husstander i Kristiansand, Songdalen, Søgne og Vennesla sekker for plastemballasje. Avfall Sør har delt ut en rull med plastsekker og en krok, for å henge sekk med plastemballasje på den grønne dunken på tømmedag. 

Best av alt; denne ordningen er inkludert i fastgebyret. Innsamling i klar plastsekk er en svært effektiv løsning for å sortere riktig. Sekkene er romslige, tar 240 liter med plastavfall og veier faktisk ikke mer enn omtrent 3 kilo når de er fulle.

Flytt jevnlig plasten fra kjøkkenbenken over i den store sekken på vaskerom eller i garasje, og heng den på kroken. Vips, så er du off the hook.

Og plastemballasjen, den hentes på samme dag som papiret; hver 4. uke.

 Les også:
Ny henteordning for plastemballasje

 

Sparer samfunnet

Oljebesparingen for samfunnet er stor og økende. Vi leverer omtrent 80 tonn plastemballasje i måneden fra våre kommuner, og hele 75 prosent av all plastemballasje vi får inn, går til produksjon av nye plastprodukter.

Hver måned sparer vi samfunnet for et oljeforbruk på omtrent 150-160 tonn, bare fordi vi sorterer plastemballasje i Kristiansand, Songdalen, Søgne og Vennesla.

 

Facebook like ikon Få nyttige tips og praktisk informasjon.
Følg oss på Facebook

SMS-varsling

Motta SMS dagen før vi henter papp, papir og plastemballasje. Registrer ditt mobilnummer i skjemaet under.

NB! SMS-varsling for tømming av glass- og metallemballasje er først klar fra 25. april 2019.