Pant alle bokser og flasker med pantemerke. Når du panter får du tilbake pantebeløpet som du betalte når du kjøpte produktet.

Du kan levere og få utbetalt pant hos alle butikker som selger flasker og bokser med pant. I butikker og kiosker uten panteautomat kan du pante en begrenset mengde, pga plassmangel i kiosk og bensinstasjoner. Har du mye som skal pantes, kan de henvise til en butikk med panteautomat.

Slik gjør du det

 1. Ha et fast sted hjemme der du samler bokser og flasker som skal pantes.
 2. Pant i butikken der du handler eller på nærmeste butikk eller kiosk om du er på farten.

Dette lurer mange på

 • Hva gjør jeg med flasker og bokser når jeg er på farten?

  Levér pant på butikker eller kiosker som selger flasker eller bokser med pant. Om kiosken/butikken ikke har panteautomat, kan du kun levere en begrenset mengde pant. Eller ta den med deg hjem og legg den i panteposen til neste gang du er i butikken.

 • Hva gjør jeg med korkene?

  La korkene sitte på når du panter, de blir også resirkulert.

 • Hva gjør jeg med flasker og bokser med utenlandske pantemerker eller som er kjøpt på taxfreen?

  Det er ikke pant i Norge på bokser og flasker som er kjøpt i utlandet eller på tax-free.

  Dette gjør du med boksene: Selv om det ikke utbetales pant på utenlandske bokser, kan mange likevel leveres i panteautomaten. Kommer boksen i retur, kan du sende bilde av boksen og strekkoden til @infinitum_, så legger de den inn i systemet sitt. Du kan også sortere boksene som metallemballasje hjemme.

  Dette gjør du med flaskene: Flasker som ikke kan leveres i panteautomaten sorterer du som plastemballasje hjemme. Enkelte svenske flasker med pantemerke kan leveres i panteautomater, men det betales ikke ut pant på disse.

  Det er strenge krav til hva som kan leveres inn i panteautomaten for å sikre at alt kan resirkuleres. En utenlandsk plastflaske kan ødelegge resirkuleringen. Det er ingen kontroll med hva plastflasken, etiketten, limet og korken i utenlandske flasker inneholder. Utenlandske plastflasker uten norsk pantemerke kan derfor ikke leveres i panteautomaten.

  Lyst på panten? Ønsker du å få utbetalt panten, kan du pante flaskene i landet hvor du kjøpte dem. Du kan for eksempel ta de med deg til Sverige, hvis du uansett skal dit igjen.

 • Kan jeg pante drikkebokser uten pant?

  De fleste drikkebokser uten pant kan leveres inn i panteautomaten, men det betales ikke ut pant. Om strekkoden blir avvist kan du ta kontakt med Infinitum slik at den blir lagt inn i systemet. Du kan også sortere de som metallemballasje hjemme.