Mangler du noe?

For at du skal kunne sortere som du skal, trenger du både dunker/beholdere, tilgang til disse, bioposer og plastsekker. Vi hjelper deg hvis du mangler noe!

Trådkurv for oppsamling av bioavfall, rull med bioposer og åpnet rull som viser selve bioposene

Slik ser rull med bioposer ut når renovatøren har levert ut ny rull til deg. Merk at produksjonsmåned og år står angitt på posen.

Bioposer har en begrenset holdbarhet

Bioposene er 100 % komposterbare og inngår som en naturlig del i komposteringsprosessen sammen med bioavfallet. Bioposen kan nedbrytes på mellem 10-45 dager. Bioposene har også en begrenset holdbarhet og på hver rull er det trykt et tall – for eksempel 46/23 som betyr at bioposene er produsert i uke 46 i 2023. Bioposer som er lagret mer enn ett år har lettere for å revne. Men, man kan også ha bioposer som er 5-6 år gamle og lagret mørkt og kjølig som fungerer prima. Eller man kan ha bioposer produsert i 2023 som er lagret varmt, i sollys og som revner lett som følge av at nedbrytningsprosessen har begynt.

Snart tom for bioposer?

Knytt en pose på biodunken din den dagen den skal tømmes, så legger renovatøren en ny rull oppå dunken. Posene er laget av et materiale som skal nedbrytes etter en tid, så dersom du har gamle poser, kan du kaste dem og få nye. Posene er merket med år og ukenummer.

Borettslag – bestilling av bioposer

Ny rutine fra sommeren 2020 er at leder av borettslag/sameie eller vaktmester må ta kontakt med Avfall Sør når de ønsker bioposer og plastsekker utlevert. Rullene utleveres av Norsk Gjenvinning på fast ukedag etter bestilling.

Abonnenter i borettslag/sameie kan fortsette med å knytte på pose på dunken – i så fall er det viktig at den som har knyttet på pose gir beskjed til de andre, slik ingen andre tar disse. Det er mulig å motta mindre enn 1 rull/sekk pr boenhet. Ikke flere.

Bioposer og plastsekker til borettslag deles ikke lengre automatisk ut av Avfall Sør.

Borettslag – unngå gamle bioposer

Bioposer er ferskvare og har en begrenset holdbarhet. Bioposer som er lagret mer enn ett år har lettere for å revne enn nye. Eldre bioposer bør ikke ligge tilgjengelig for beboere, men kastes.

Borettslag – nye bioposer

Er du tom for plastsekker?

Knytt en pose på papirdunken din den dagen den skal tømmes, så legger renovatøren en ny rull oppå dunken. Disse sekkene skal kun brukes til plastemballasje, ikke til annet avfall.

Rull med plastsekker til innsamling av plastemballasje. Knytt en tom pose på dunk for papir og papp på tømmedag, så leverer renovatøren en ny rull tilbake.

Har du for liten avfallsdunk?

Les her om hvilke dunker du kan velge mellom, og kontakt oss på mail eller fyll ut kontaktskjemaet under, så hjelper vi deg med det du trenger.

Send e-post

 

Trenger du ny nøkkelbrikke til nedgravde containere?

Kontakt oss på mail eller fyll ut kontaktskjemaet under, så lager vi ny elektronisk nøkkelbrikke til deg.

Send e-post

Databrikke for å åpne nedgravde containere

Bestillingsskjema

Fyll inn skjemaet under for å sende oss en bestilling.
Vi kontakter deg på e-post så fort som mulig.

Felt merket med "*" er obligatoriske felt og må fylles ut.

Hidden