Skummelt utskåren gresskar med teslys inni som står i vinduskarm.

Skummet godt …

Ikke kast innmaten fra gresskaret – lag noe godt i stedet!

Halloween nærmer seg, og mange pynter med gresskar i disse dager. Men visste du at gresskar er ikke bare dekor – det er mat! Du kan lage alt fra søte fristelser til smakfulle middagsretter. Ved å bruke hele gresskaret reduserer du matsvinn og får i deg viktige næringsstoffer. Ingen grunn til å la gresskaret gå til spille!

La deg inspirere av noen av Matprat sine favoritter:

Gresskarsuppe

Enkel og god suppe med rene og milde smaker. Supert å servere på kalde høstdager.

Donuts med gresskar

En søt liten fristelse som er luftige og smakfulle. 

Pannekaker med gresskar

Amerikanske pannekaker med varme kryddere og gresskarpuré. Populær blant store og små!

Ristede gresskarkjerner

Spis de som snacks, i salater eller supper eller ha de som pynt på kaker.

Har du ikke tid til å lage noe med en gang? 

Lag gresskarpuré og frys ned – eller hermetiser på glass. Og husk at å lage gresskarpynt og deilige retter kan være en morsom aktivitet for hele familien!

Kilde og matfoto: Matprat