Det er enkelt å bestille ny avfallsdunk om den du har er blitt ødelagt. Du kan også endre bestilling om du har behov for enten en større eller mindre dunk.

Avfallsdunker og størrelser

Avfall Sør kan tilby følgende dunker til våre kunder:

140 liter (standard dunk)
Antall hjul: 2
Høyde med lokk: 1.100 mm
Bredde: 450 mm
Dybde: 555 mm
240 liter (storfamilie)
Antall hjul: 2
Høyde med lokk: 995 mm
Bredde: 590 mm
Dybde: 740 mm
660 liter*
Antall hjul: 4
Høyde med lokk: 1.230 mm
Bredde: 1.370 mm
Dybde: 850 mm
1.000 liter*
Antall hjul: 4
Høyde med lokk: 1.290 mm
Bredde: 1.370 mm
Dybde: 1.190 mm
* ikke tilgjengelig for bioavfall eller glass- og metallemballasje
360 liter kan bestilles for glass- og metallemballasje

Bestill ny eller bytt avfallsdunk

  • Dersom du finner ut at antall dunker eller størrelser ikke passer ditt behov, vennligst ta kontakt med Avfall Sør, så ordner vi med bytting. Fyll inn kontaktskjemaet under.
  • Vi merker dunken(e) med brikke, adresselapp og retningspil og leverer/bytter dunk(er) hjemme hos deg. Dette koster kr 510,64 inkl.mva.
  • Dersom noen av dunkene skulle være sprukket eller ødelagt ved tømming, vil vi gjerne ha beskjed om dette. Vi har en egen «byttebil» som henter inn og leverer ut nye dunker. Utkjøring dekkes i disse tilfellene av Avfall Sør.

Nytt abonnement

Nytt abonnement bestilles ved innflytting i nytt hus. Alle husholdninger er pliktige til å være med i kommunal innsamlingsordning og sortere avfallet i grønn, brun og grå dunk.

Det er store variasjoner i hvor mange personer og/eller husstander dunkene skal betjene og hvor flink den enkelte husstand er til å sortere. Sammen med abonnenten bestemmer Avfall Sør antall og størrelse på dunkene som skal leveres. Delt abonnement kan være et alternativ for husholdninger med små avfallsmengder. Hjemmekompostering er et alternativ til brun dunk.

Endring av abonnement/ bytting av dunker

Flytter du inn i et hus som har vært bebodd før, vil tidligere eiers renovasjonsabonnement automatisk bli overført til deg som ny huseier.

Dersom du finner ut at antall dunker eller størrelser på dunkene ikke passer ditt behov, vennligst ta kontakt med Avfall Sør, så ordner vi med bytting.

Det er viktig å gjøre seg kjent med hvilke ordninger som gjelder for ulike tjenester i den kommunen du nå er flyttet til. Du får mer informasjon om dette her

Legg inn bestilling

  • Hidden