DETTE TILBUDET GJALDT KUN I 2022.

Julen er tiden for å nyte god mat med våre nærmeste. Det er naturlig at det blir mer matavfall enn ellers. Matavfallsdunken fylles opp med bein fra ribbe, pinnekjøtt, kalkun og juletorsken samt skrell fra poteter, kålrabi og andregrønnsaker. For å bidra til riktig kildesortering, ønsker vi at du har et godt system for oppsamling av matavfall på kjøkkenet.

Nå får du gratis kurv for oppsamling av matavfall og rull med bioposer.

Disse kan hentes på våre gjenvinningsstasjoner på Mjåvann, Sørlandsparken og Støleheia, samt kundesenteret på Vige.

  • Tilbudet gjelder Avfall Sørs kunder, og varer ut 2022 eller så lenge beholdningen rekker. Maks én kurv og én rull per kunde.
  • Må hentes på utleveringspunktene i åpningstiden. Utleveringspunktene på stasjonene er inne på mottak for farlig avfall og elektro. På Vige finner du kundesenter i 2. etasje. Kontakt en av våre ansatte, så hjelper vi deg.
  • Merk at det er reduserte åpningstider i julen, følg linkene under for åpningstider i julen. Adresser og veibeskrivelser til gjenvinningsstasjoner og kundesenter finner du i linker nederst på denne siden.

Vi ønsker alle våre kunder en riktig god jul!

Matfoto av taco laget med juleribbe.

Tips for å unngå matsvinn i julen

Det kastes ekstra mye spiselig mat i julen, og en hovedgrunn til dette er at vi både kjøper og lager for mye mat. Du kan spare penger på julematen og unngå matsvinn ved å følge noen enkle tips i julen:

  1. Planlegg julemåltidene og julehandelen
  2. Sørg for at julematen blir spist opp
  3. Lag gode måltider av julematrestene

For restematoppskrifter og flere gode tips:

Spar penger på julematen og unngå matsvinn

Detalj sett ovenfra av julebord med grankvister og to hender som pakker inn julegave med gråpapir og hyssing

Sorteringstips i julen

Julen er høytid for hygge og gode tradisjoner, men det er også større forbruk enn ellers i året. Trenger du en liten påminnelse om hvordan det ulike avfallet sorteres kan du besøke vår “jule-nettside” og lese mer om:

Kildesortering i julen

Detalj av snødekt dunk for bioavfall med påknyttet bærepose og rull med bioposer på lokket

Snart tom for bioposer?

Husk at du kan få nye ved å knytte en pose på dunken for bioavfall ved neste tømming, så leverer renovatøren en ny rull med bioposer på tømmedag.