Informasjon til borettslag/sameier med flere enn 10 boenheter

Avfall Sør ønsker å skape de beste rammer for avfallssortering. Derfor har vi egne tilbud rettet mot borettslag og sameier, som du kan lese mer om på denne side. Bestilling skjer via kontaktskjemaet nederst på siden

Bioposer

Ny rutine fra sommeren 2020 er at leder av borettslag/sameie eller vaktmester må ta kontakt med Avfall Sør når de ønsker bioposer og plastsekker utlevert. Rullene utleveres av renovatøren på fast ukedag etter bestilling.
Abonnenter i borettslag/sameie kan fortsette med å knytte på pose på dunken – i så fall er det viktig at den som har knyttet på pose gir beskjed til de andre beboerne, slik ingen andre tar disse. Det er mulig å motta færre enn 1 rull/sekk pr boenhet. Ikke flere.
Bioposer og plastsekker til borettslag deles ikke lengre automatisk ut av Avfall Sør.

Bioposer er ferskvare og har en begrenset holdbarhet. Bioposer som er lagret mer enn ett år har lettere for å revne enn nye. Eldre bioposer bør ikke ligge tilgjengelig for beboere, men kastes.

Plakat for oppslag - slik får du nye bioposer

Sorteringsplakater til søppelrom

Borettslaget/sameiet kan bestille sorteringsplakater hos Avfall Sør, som viser hvordan vi vil beboerne skal sortere. De store plakatene er laget i et solid materiale som taler vann. Jo bedre kildesortering, jo billigere er det. Ved bestilling må vi vite hvor mange søppelrom dere ønsker plakater til, og hvilken størrelse. Dere får 5 plakater – en til hver avfallsfraksjon – i ètt sett. Har dere eksempelvis fem søppelrom, får dere 5 sett med plakater, dvs. 25 plakater i alt. Dere kan velge to ulike størrelser.

    1. Bredde 66 cm og høyde 106 cm
    2. Bredde 33 cm og høyde 66 cm

Vi anbefaler store plakater hvis mulig, siden dette gir beboerne best mulighet for å se hvordan de skal sortere.

Sorteringsplakater

Sorteringsveileder

Avfall Sør har laget en brosjyre for riktig sortering av husholdningsavfall. Trykte utgaver av brosjyren kan fås ved henvendelse til Avfall Sør. Du kan også laste ned brosjyren “Smart Sortert” her:

Brosjyre

Sorteringsveileder på forskjellige språk

Avfall Sør har i samarbeid med tolketjenesten TolkSør laget sorteringsveiledere på 13 ulike språk. Du finner dem HER

Avfall Sør forteller om sortering

Vi tilbyr å komme ut for å informere om sortering til borettslag og sameier i Kristiansand og Vennesla, typisk til generalforsamling men kan også delta ved andre anledninger. Eventuell deltagelse avhenger av at vi har kapasitet på aktuelt tidspunkt. Forespørsler kan rettes i kontaktskjema under eller send oss en e-post

Ønsker dere endringer i abonnement?

Hos Avfall Sør sorterer vi i fem avfallstyper: 1) bioavfall, 2) papp- og papir, 3) plastemballasje, 4) glass- og metallemballasje og 5) restavfall.

Har dere behov for å endre størrelse eller antall dunker, kan dere ta kontakt via skjemaet under.

Klikk HER for oversikt over renovasjonsgebyr 2023  i Avfall Sør.

Er du i tvil om hva som skal kastes som glass- og metalemballasje? Se eget faktaark HER

Ønsker dere sorteringsvideoer?

Avfall Sør har produsert egne videoer for sortering av husholdningsavfall i borettslag og sameier. Videoene kan lastes ned og postes på egne hjemmeside eller facebookside. Se og last ned videoene HER.

Kontaktskjema

Fyll inn skjemaet under for å sende oss en henvendelse.
Vi kontakter deg på e-post så fort som mulig.

Felt merket med "*" er obligatoriske felt og må fylles ut.

Hidden