Viktig melding
Kryss/lukk ikon

Vær med å begrense smittespredning av koronaviruset - oppdatert 26. mai

Jo flinkere vi alle er til å følge råd, holde avstand og vise hensyn, jo fortere kan vi håpe på å få hverdagen vår tilbake. Ved Avfall Sørs fire gjenvinningsstasjoner er vi nå tilbake med ordinære åpningstider. Til tider vil det være redusert kapasitet. For å begrense antall kunder samlet inne på stasjonene vil biler i slike tilfeller bli sluppet inn i puljer. Vi oppfordrer innbyggerne om å sortere avfallet før man besøker gjenvinningsstasjonen, så går køen raskere. Mjåvann Bruktbutikk åpnet onsdag 6. mai. Administrasjonen i Vige er stengt, men vi besvarer alle henvendelser på telefon og e-post. Ha tålmodighet med tømming av husholdningsavfall i disse koronatider. Renovatørene vil også hente inn husholdningsavfall utover vanlige tømmetider. Vennlig hilsen Avfall Sør

Avfall Sørs tiltak mot spredning av koronavirusAvfall Sør følger myndighetenes anbefalinger og arbeid med å forsinke smittespredningen av koronaviruset.

Aktuelt for innbyggerne

Jo flinkere vi alle er til å følge råd, holde avstand og vise hensyn, jo fortere kan vi håpe på å få hverdagen vår tilbake.

Innsamling av husholdningsavfall

Avfall Sør utfører en samfunnskritisk tjeneste og foreløpig går innsamlingen i Kristiansand og Vennesla som normalt. Men, vi ønsker at du gjør følgende før vi kommer og henter avfallet:

 1. Sørg for at alt avfall er forsvarlig emballert i poser før du kaster det i avfallsdunken din. Dette gjelder bio- og restavfall. Da beskytter du renovatører og de som er i kontakt med avfallet under gjenvinning mot potensiell smitte fra avfallet.
 2. Pass på at alt avfallet ditt ligger i dunkene/plastsekkene, og ikke havner på utsiden. Lokket må være på, slik at fugler og skadedyr ikke tiltrekkes, og renovatørene utsettes for nærkontakt med avfallet. 
 3. Desinfiser eller vask håndtaket på dunken, gjerne både før og etter henting av avfall. Dette vil gjøre smittefaren mindre for brukerne og for renovatørene som hver dag vil påse at avfallet blir hentet til rett tid.

 

Gjenvinningsstasjonene

Vennligst følg disse enkle kjørereglene:

1️⃣ Avfall Sør har for tiden alle fire gjenvinningsstasjoner åpne. Gjenvinningsstasjonene drives med redusert kapasitet. Sjekk åpningstider

2️⃣ Vi oppfordrer innbyggerne til å sortere avfallet før man besøker gjenvinningsstasjonen, så går køen raskere. IKKE besøk gjenvinningsstasjonene hvis du er syk eller i karantene. Oppbevar ting fra opprydding etc. hjemme til du/dere er garantert smittefrie.

3️⃣ For å begrense antall kunder samlet inne på stasjonen vil biler bli sluppet inn i puljer. 

4️⃣ Spør oss gjerne når du besøker gjenvinningsstasjonen, men hold god avstand til bemanningen og andre som besøker stasjonen samtidig.

5️⃣ Husk å ha god håndhygiene før, under og etter besøket hos oss. 

 • Høllen Vest - ordinære åpningstider 
 • Mjåvann – ordinære åpningstider 
 • Mjåvann Bruktbutikk ordinære åpningstider 
 • Støleheia Avfallsanlegg – ordinære åpningstider.
 • Sørlandsparken - ordinære åpningstider 

 

Administrasjonen

Administrasjonen på Vige holder fysisk stengt fra og med fredag 13. mars
Det vil stå bioposer og plastsekker utenfor døren i Vige havnevei 90 – 2. etasje, som besøkende kan ta med seg.
Vi besvarer alle henvendelser på telefon og e-post.

 • Vær ekstra nøye med sortering av avfall. Av hensyn til egen og andres hygiene anmoder vi innbyggerne å være ekstra nøye med sortering av husholdningsavfall. Sørg for at bioposer knytes ekstra godt, og at lokk på dunker lukkes helt. Da vil våre sjåfører bli minst mulig eksponert for potensiell smitte.

Interne tiltak

Avfall Sør anmoder ansatte som har mulighet til å ta hjemmekontor. Det oppfordres til å unngå møter med større folkemengder.  All reisevirksomhet stanser i selskapet inntil videre. Ingen nye reiser bestilles. Vi henviser også til generelle retningslinjer fra myndighetene.

Avfall Sør oppdaterer siden fortløpende…..

Status avfall

Oppdatert 26. mai

 • Avfall Sør henter husholdningsavfall som normalt.
 • Støleheia Avfallsanlegg - ordinære åpningstider.
 • Gjenvinningsstasjonen i Høllen Vest  - ordinære åpningstider.
 • Sørlandsparken - ordinære åpningstider.
 • Gjenvinningsstasjonen på Mjåvann - ordinære åpningstider.
 • Alle gjenvinningsstasjonene kan ha redusert kapasitet ved stor pågang.
 • Sorter avfallet før du besøker gjenvinningsstasjone, så går køen raskere.
 • Mjåvann Bruktbutikk åpnet igjen onsdag 6. mai.
 • Administrasjonen på Vige er stengt.
 • Vi følger situasjonen tett og tar kontinuerlig nye vurderinger.

 

Hygieneregler ved besøk på gjenvinningsstasjonen