Avfall Sør følger myndighetenes anbefalinger og arbeid med å forsinke smittespredningen av koronaviruset.

Aktuelt for innbyggerne

Jo flinkere vi alle er til å følge råd, holde avstand og vise hensyn, jo fortere kan vi håpe på å få hverdagen vår tilbake.

Innsamling av husholdningsavfall

Avfall Sør utfører en samfunnskritisk tjeneste og foreløpig går innsamlingen i Kristiansand og Vennesla som normalt. Men, vi ønsker at du gjør følgende før vi kommer og henter avfallet:

1️⃣ Sørg for at alt avfall er forsvarlig emballert i poser før du kaster det i avfallsdunken din. Dette gjelder bio- og restavfall. Da beskytter du renovatører og de som er i kontakt med avfallet under gjenvinning mot potensiell smitte fra avfallet.

2️⃣ Pass på at alt avfallet ditt ligger i dunkene/plastsekkene, og ikke havner på utsiden. Lokket må være på, slik at fugler og skadedyr ikke tiltrekkes, og renovatørene utsettes for nærkontakt med avfallet.

3️⃣ Desinfiser eller vask håndtaket på dunken, gjerne både før og etter henting av avfall. Dette vil gjøre smittefaren mindre for brukerne og for renovatørene som hver dag vil påse at avfallet blir hentet til rett tid.

 

Gjenvinningsstasjonene

Vennligst følg disse enkle kjørereglene:

1️⃣ Mjåvann gjenvinningsstasjon og Mjåvann Bruktbutikk åpner igjen mandag 15. mars etter å ha holdt stengt i perioden fredag 5. mars til og med søndag 14. mars på grunn av påvist covid-19 og flere ansatte satt i karantene av smittesporingsteam.

2️⃣ Fra mandag 15. mars holder Avfall Sørs fire gjenvinningsstasjoner åpent som normalt.

3️⃣ Kan du ikke utsette besøket til gjenvinningsstasjonen oppfordrer vi våre kunder å sortere avfallet før man besøker gjenvinningsstasjonen, så går køen raskere. IKKE besøk gjenvinningsstasjonene hvis du er syk eller i karantene.

4️⃣Spør oss gjerne når du besøker gjenvinningsstasjonen, men hold god avstand til bemanningen og andre som besøker stasjonen samtidig.

5️⃣Husk å ha god håndhygiene før, under og etter besøket hos oss. Hold avstand og vis hensyn.

 

Administrasjonen

Administrasjonen på Vige holder fysisk stengt. Det vil stå bioposer og plastsekker utenfor døren i Vige havnevei 90 – 2. etasje, som besøkende kan ta med seg. Vi besvarer alle henvendelser på telefon og e-post.

  • Vær ekstra nøye med sortering av avfall. Av hensyn til egen og andres hygiene anmoder vi innbyggerne å være ekstra nøye med sortering av husholdningsavfall. Sørg for at bioposer knytes ekstra godt, og at lokk på dunker lukkes helt. Da vil våre sjåfører bli minst mulig eksponert for potensiell smitte.


Interne tiltak

Avfall Sør anmoder ansatte som har mulighet til å ta hjemmekontor. Det oppfordres til å unngå møter med større folkemengder.  All reisevirksomhet stanser i selskapet inntil videre. Ingen nye reiser bestilles. Vi henviser også til generelle retningslinjer fra myndighetene.

Avfall Sør oppdaterer siden fortløpende…..