Avfall Sør utfører en samfunnskritisk tjeneste og følger myndighetenes anbefalinger og arbeid med å forsinke smittespredningen av koronaviruset.

Aktuelt for innbyggerne

Jo flinkere vi alle er til å følge råd, holde avstand og vise hensyn, jo fortere kan vi håpe på å få hverdagen vår tilbake.

Innsamling av husholdningsavfall

1️⃣ Per 5. januar går innsamlingen av husholdningsavfall stort sett som normalt. Sykefravær hos innsamler har i romjulen medført forsinkelser på tømming av dunker for papir og papp samt glass- og metallemballasje. Vi beklager dette.

2️⃣ Kunder som ikke har fått tømt papir og papp kan sette ut ekstra gjennomsiktig sekk ved neste ordinære tømming. Sortert avfall kan også leveres til en av Avfall Sør´s gjenvinningsstasjoner.

3️⃣ Kunder som ikke har fått tømt glass- og metallemballasje kan sette ut ekstra gjennomsiktig sekk ved neste ordinære tømming. Sortert avfall kan også leveres til en av Avfall Sør´s gjenvinningsstasjoner. 

4️⃣ Vi anmoder våre innbyggere å følge smittevernreglene og sortere avfallet godt.  Sørg for at bioavfallet sorteres ut i egen dunk eller nedgravd container.  Alt avfall utenom bioavfall kan leveres til nærmeste gjenvinningsstasjon eller samles i gjennomsiktig sekk som settes frem ved neste ordinære tømming.

Gjenvinningsstasjonene

1️⃣ Alle Avfall Sørs gjenvinningsstasjoner er åpne som normalt. Mjåvann Bruktbutikk er stengt i perioden 3.-13. januar 2022 på grunn av oppussing.

2️⃣ Kan du ikke utsette besøket til gjenvinningsstasjonen oppfordrer vi våre kunder å sortere avfallet før man besøker gjenvinningsstasjonen, så går køen raskere. IKKE besøk gjenvinningsstasjonene hvis du er syk eller i karantene.

3️⃣Spør oss gjerne når du besøker gjenvinningsstasjonen, men hold god avstand til bemanningen og andre som besøker stasjonen samtidig.

4️⃣Husk å ha god håndhygiene før, under og etter besøket hos oss. Hold avstand og vis hensyn.

Administrasjonen

Administrasjonen på Vige holder åpent som normalt.

  • Vær ekstra nøye med sortering av avfall. Av hensyn til egen og andres hygiene anmoder vi innbyggerne å være ekstra nøye med sortering av husholdningsavfall. Sørg for at bioposer knytes ekstra godt, og at lokk på dunker lukkes helt. Da vil våre sjåfører bli minst mulig eksponert for potensiell smitte.


Interne tiltak

For ansatte med kontorarbeid gjelder bruk av hjemmekontor. Det oppfordres til å unngå møter med større folkemengder. Vi henviser også til generelle retningslinjer fra myndighetene.

Avfall Sør oppdaterer siden fortløpende…..