Mjåvann Bruktbutikk - brukt & redesign

Vi selger innsamlede brukte ting som sportsutstyr, sykler, leker, møbler, pyntegjenstander, servicer, kopper og kar. Varene som selges i bruktbutikken samles inn ved gjenvinningsstasjonene i Sørlandsparken og Mjåvann.
Ved Mjåvann Bruktbutikk kan du finne masse spennende varer til en hyggelig pris. Før varer selges i butikken foretar vi en vurdering av renhet og kvalitet. Etter behov vasker og reparerer vi gjenstander før de blir priset og lagt ut for salg i butikken.


Følg oss på Facebook for å se bilder av varer vi har for slag og for å komme med spørsmål og kommentarer.


Vi holder til inne på anlegget til Mjåvann Gjenvinningsstasjon: Mjåvannsvegen 46, 4628 Kristiansand.
GPS-Koordinater: 58.143821, 7.873914.

Våre åpningstider er : Mandag - fredag 12-19. Lørdag 10-15

Velkommen til en hyggelig handel!

Tekstiler og sirkulærøkonomi

I Europa kastes årlig ca. 2,5 millioner tonn bomull. Som avfall genererer dette ca. 50 millioner tonn CO2. 90 prosent av det som kastes kan gjenvinnes og brukes i produksjon av nye klær, og således erstatte ny produksjon. Det brukes opptil 16 kg kjemikalier og 20.000 liter vann for å produseres 1 kg bomull (tilsvarer mengden bomull i en jeans pluss en t-skjorte). Disse tallene reduseres kraftig ved å bruke resirkulert bomull.

Plastplaneten

Verden flyter over av plast. Det viktigste vi kan gjøre er å resirkulere den og sørge for at den ikke går i havet og i fiskene.