Her finner du oppdatert informasjon fra Avfall Sør i forbindelse med snøværet som har rammet Agder. 

De ekstraordinære værforholdene gjør det krevende å drive renovasjonsvirksomhet. Alle ansatte på kundesenteret og gjenvinningsstasjonene står på for å kunne betjene våre kunder på best mulig måte. Det samme gjelder renovatørene som har store utfordringer med kjøreforholdene som har ført til at mange adresser ikke har fått tømt avfall som planlagt. Vi beklager ulempene dette medfører, og takker for tålmodigheten.

 

Sist oppdatert: mandag 12. februar kl. 15.

 

Viktig informasjon til alle som ikke har fått tømt dunkene i UKE 7:

Renovasjonsbil som henter dunker om vinteren etter stort snøfall.

Innsamlingen av husholdningsavfall i uke 7 lar seg ikke utføre i enkelte gater. Blir ikke dunken tømt innen kl. 21 på tømmedag – ta den inn og vent på SMS fra Avfall Sør om nytt tømmetidspunkt!  Ikke plasser dunkene ut i gaten slik at de er til hinder for renovasjonsbiler, brøytemannskap eller utrykningskjøretøy.

  • Smale, uoversiktlige gater gjør at våre renovatører, av hensyn til egen og andres sikkerhet, må bruke lengre tid på å få tømt dunkene.
  • Avfall som fryser fast i dunkene er også en tidkrevende utfordring. Renovatørene må ofte “riste” dunkene noen ekstra ganger for å prøve å løsne avfallet som er fastfrosset. De har ikke lov til å ta oppi dunkene da vi ikke vet hva som er i dem. Et tips for å unngå at avfall fryser fast er å legge avispapir bunnen av dunkene.
To gulkledde renovatører fra Norsk Gjenvinning Renovasjon som triller frem dunk og tømmer dunk på renovasjonskjøretøy. Bakken er dekket av snø

Renovatørene gjør en iherdig innsats, men de trenger din hjelp! For at de skal få utført tømming er det viktig at:

  • Veiene er tilstrekkelig brøytet/strødd.
  • Dunkene som settes ut til vei- eller fortauskant er fri for snø, is eller andre hindringer.
  • Dunker ikke plasseres ut i gaten slik at de er til hinder for for renovasjonsbiler, brøytemannskap eller utrykningskjøretøy.

Takk for at du helper renovatørene slik at de kan komme frem og utføre jobben på mest mulig effektiv og trygg måte.

Viktig informasjon til alle som er tilknyttet nedgravde containere:

Nedgravde containere tildekket av snø, med søppelposer lagt ved siden av.

Store utfordringer med snø og forsøpling på og rundt de nedgravde containerne.

  • Avfall Sør opplever at mange nedgravde avfallspunkter ikke blir skuffet frem tilstrekkelig. Dette resulterer i at de nedgravde containerne ikke kan tømmes, og beholderne blir fulle.
  • Vi minner om at det er beboernes ansvar å måke snø slik at det er mulig å tømme containerne. Ved brøyting må det tas hensyn til adkomst både for brukere og renovasjonsbil.
  • Unngå snø på innkast og plattform – og husk at området rundt containerne skal holdes ryddig og rent.
  • Ikke sett fra deg avfall ved siden av innkastene!

Generell informasjon til alle:

Skrivebordet til kundesenter med headset, tastatur, bok og grønn plante.

Avfall Sørs kundesenter på Vige holder åpent.

Hvis du har spørsmål eller ønsker å melde i fra om avvik, vennligst kontakt vårt kundesenter som kan gi deg svar på spørsmålet ditt og/eller få registrert og håndtert avviket.

Gjenvinningsstasjonen i Sørlandsparken om vinteren etter stort snøfall.

Alle våre gjenvinningsstasjoner holder åpent.

Gjenvinningsstasjonene på Mjåvann, i Sørlandsparken og på Støleheia holder åpent. Her kan Avfall Sør kunder levere sortert avfall med bil — med eller uten tilhenger. Husk adgangsbevis for å komme gjennom bommen!

Våre lokasjoner og åpningstider: