Glass- og metallemballasje

Eksempler på glass- og metallemballasje:  Glassflasker, glasskrukker, hermetikkbokser, myke metallbokser, aluminiumfolie, øl-/brusbokser uten pant, metallokk, metallkorker, metalltuber og telyskapsler.

Dette er IKKE emballasje: vindusruter, drikkeglass, steintøy, keramikk, porselen, krystall, gryter og steikepanner, sykkeldeler, verktøy,
lyspærer og sparepærer (farlig avfall)

 

Hvor skal det leveres?
Glass- og metallemballasje kan kastes i egen dunk som tømmes hver 8. uke. Du kan også levere glass- og metallemballasje til en av Avfall Sørs fire gjenvinningsstsjoner. Returpunktene er nå erstattet av henteordning hjemme hos husholdningene.

Hvorfor må det leveres slik?
Emballasje av glass og metall er som skapt for gjenvinning. Både glass og metall er materialer som har vært brukt av mennesker i lange tider. Det fine med disse materialene er at de kan gjenvinnes i det uendelige uten å tape verdi. Når du tar vare på verdier skaper du verdier!

Hvordan behandles det?
Hver 8. uke kommer renovasjonsbilen og tømmer dunken din. All glass- og metallemballasje
fra hele Norge sendes til Sirkels anlegg i Fredrikstad. Her sorteres emballasjen og klargjøres for videre gjenvinning.

Glass- og metallemballasjen har nå blitt nye råvarer som skal inn i produksjon av nytt glass og metall.

  • Stålet sendes til Celsa Stål i Mo i Rana som er det eneste stålverket som tar imot resirkulert stål i Norge. Armeringsjern og kleshengere er eksempler på nye produkter som stålet lages av.
  • Aluminium sendes til smelteverk i Europa for omsmelting til ny aluminium. Omsmeltet aluminium blir til stekepanner, bildeler, sykler og alt annet der man bruker aluminium.
  • Glasset sendes med båt til glassverk i Danmark eller lengre sør i Europa for omsmelting til ny glassemballasje. Glasset med lavest kvalitet blir råvare til Glasopor skumglass som er et byggemateriale som brukes i samferdselog byggeprosjekter.

Facebook like ikon Få nyttige tips og praktisk informasjon.
Følg oss på Facebook